19 травня 2023 року в Андріівському ліцеі N2 в межах реалізації Всеукраїнського проєкту Міністерства освіти та науки, ухваленого розпорядженням КМУ від 7 вересня 2022, відбулось урочисте відкриття «Класу безпеки».
Проєкт спрямовано на посилення профілактичної роботи з питань безпеки життєдіяльності здобувачів освіти, формування в учнів здоров’язбережувальних компетентностей, отримання знань щодо правил пожежної, мінної безпеки та цивільного захисту, розуміння алгоритму дій у разі виникнення надзвичайних ситуацій, формування вмінь надання домедичної допомоги.⠀
Облаштування класу безпеки в Андріівському ліцеі N2 відповідає рекомендаціям Міністерства освіти та науки України. Клас розділений на кілька навчальних зон та обладнаний муляжами вибухонебезпечних предметів, інвентарем для домедичної допомоги, пожежної безпеки. Тут діти різних вікових груп зможуть і в теорії, і на практиці навчатися основ пожежної та протимінної безпеки, правил поведінки під час сигналу «Повітряна тривога», правил надання домедичної допомоги. Для молодших школярів створений ігровий куточок.
На перший урок «Єдиної безпеки» завітали керівництво Ізюмського РУ ГУ ДСНС України у Харківській області, керівництво ВП ГУ НП в Харківській області, керівництво екстреної медичної допомоги, голова Донецької селищної ради, керівництво відділу освіти Донецької селищної ради, працівники національної поліції, а особливим гостем став ПЕС ПАТРОН! Під час уроку учні разом з песиком Патроном дізналися про різновиди вибухівки, яку небезпеку в собі несе нехтування правилами поводження у разі виявлення вибухонебезпечних предметів, а також куди необхідно повідомляти про небезпечні знахідки. Крім цього, присутнім нагадали про дотримання правил дорожнього руху та основи домедичної підготовки. Насамкінець рятувальники вручили учням тематичну сувенірну продукцію від Дитячого фонду ООН UNICEF Ukraine та сфотографувалися з песиком Патроном!