«Ми за безпеку дорожнього руху!»
Руху правила єдині,
Їх повинні поважати,
Знати їх усі повинні —
І дорослі, і малята.
З метою підвищення безпеки здобувачів освіти в Андріївському ліцеї №2 з 14 по 18 листопада 2022 року був проведений Тиждень безпеки дорожнього руху у рамках реалізації заходів Другого Десятиліття дій з безпеки дорожнього руху 2021-2030.
Основною метою проведення тижня безпеки є формування навичок безпечної поведінки на дорогах, адаптації підлітків до транспортного середовища.
Класні керівники, педагог -організатор ліцею використовують сучасні форми та методи навчання, що активізують розумову діяльність учнів, сприяють підвищенню у них інтересу до вивчення правил дорожнього руху. Змістовно пройшли позакласні виховні заходи в дистанційному форматі , а саме: конкурс-виставка малюнків та плакатів «Ми за безпеку дорожнього руху» в 5-11класах;
• бесіди з метою запобігання дитячого травматизму в 1-11класах;
• міні-диктанти на тему: «Правила Дорожнього руху» в 2-8 класах;
• перегляд відеороликів на тему «Безпека пішоходів – у руках самих пішоходів!» в 1-11 класах;
• Бесіда з елементами вікторини «Правила дорожнього руху знай і завжди їх пам’ятай» для 5-9 класів;
• презентація літератури «Твій друг — безпечний рух»;
• вуличний марафон «Дорожні знаки та їх значення» для учнів 1-4 класів, де активними учасниками стали батьки учнів.

Завершенням тижня безпеки дорожнього руху став єдиний урок «Безпека на дорозі — безпека життя», який був проведений 18 листопада, для здобувачів освіти 1-11 класів.
Під час проведення вищезгаданих заходів діти повторили, узагальнили та систематизували знання про правила дорожнього руху та дорожні знаки.
Вся робота протягом тижня була спрямована на підвищення поінформованості учасників освітнього процесу про негативні наслідки дорожньо-транспортних пригод та стимулювання дій, спрямованих на усунення основних факторів ризику дорожньо-транспортного травматизму.